Ajankohtaista

Miten suomalaiset syövät välipaloja?

Noin 65 % suomalaisista sanoo kiinnittävänsä erityistä huomiota ruokavalionsa terveellisyyteen ja ravitsemuksellisuuteen. Noin 35 % kiinnittää oman vastauksensa mukaan asiaan melko vähän huomiota. Kumpaan ryhmään kuulut?

Välipalojen syönti on suosittua. Selvästi yli puolet kaikista syö välipaloja vähintään useita kertoja viikossa. Noin puolet valmistaa välipalansa useimmiten itse, ja toinen puolikas käyttää välipaloissa paljon kaupoissa myytäviä valmistuotteita.

Se, kuinka paljon ihminen kiinnittää huomiota ruokavalionsa ravitsemuksellisuuteen, näkyy erityisesti välipalojen syömisen suunnitelmallisuudessa. Kaikista suomalaisista vain yksi kymmenestä suunnittelee välipalansa huolella etukäteen, mutta erittäin paljon ruokavalionsa ravitsemuksellisuuteen huomiota kiinnittävistä näin tekee puolet.

Tyypillisen välipalan energiamäärä on noin 150 kilokaloria. Hyvien ja suositeltavien välipalojen top 5 on kuluttajien mielestä hedelmät ja marjat, vihannekset, leipä, jogurttihyllyn tuotteet sekä pähkinät, kuivatut hedelmät ja vastaavat. Suosituin syy säännölliseen välipalojen syöntiin on ilmeinen: välipalat auttavat jaksamaan seuraavaan ateriaan ja tasoittavat verensokerin vaihtelua.

Terveellisimpinä kuluttajat pitävät välipaloja, joiden kokonaisravintosisältö on hyvä ja jotka noudattavat yleisiä ravitsemussuosituksia. Liikaa sokeria ja erityisesti lisättyä sokeria halutaan välttää. Raaka-aineiden pitää olla luonnollisia ja välipaloissa halutaan olevan myös kuitua.

Maqu-hedelmävälipalat: